Skip to content
Lorem Ipsum
Ipsum Lorem
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum

Последни објави

За нас

Членови на органите на ШФМ:

УПРАВЕН ОДБОР

1. Александра Гакидова, Претседател
2. Агим Шемшиу – Потпретседател
3. Тони Кироски – Секретар
4. Зоран Стојчевски – Ассеко СЕЕ, член
5. Лидија Софревска Андонова – Алкалоид, член
6. Драгош Александру Калин – Кернел Груп, член
7. Зоран Шишковски – Град Скопје, член
8. Горан Тимчевски – Етно Село Тимчевски Куманово, член
9. Сурија Таук – ПСУ Јахја Кемал, член

НАТПРЕВАРУВАЧКА КОМИСИЈА

1. Зоран Стојчевски ФМ, ИО, ФТ – Претседател на Комисија, ШК Гамбит АССЕКО СЕЕ, Скопје
2. Габриела Коскоска ЖИМ – ШК Алкалоид, Скопје
3. Воислав Мерџановски – ШК Гостивар, Гостивар
4. Сашко Павловски – ШК Стево Патако, Битола
5. Назмидин Имери ШК Анпасан СЕШ, Шипковица

КОМИСИЈА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ И РАЗВОЈ НА ШАХОТ ЗА МЛАДИ

1. Орце Данчевски ИМ, ФТ – Претседател на Комисија, ШК Гамбит АССЕКО СЕЕ, Скопје
2. Влатко Богдановски ВМ – ШК Алкалоид, Скопје
3. Љубиша Андоновски ФМ, ФТ – МШК Центар, Скопје
4. Жарко Митковски ФТ – ШК Куманово 1, Куманово
5. Борис Лушески ФТ- ШК Ласкер, Охрид

СУДИСКА КОМИСИЈА

1. Сашко Лакински ИА – Претседател на Комисија, Скопје
2. Кире Николоски ФА – ШК Прилеп, Прилеп
3. Зоран Илиќ ФА – ШК Куманово 1, Куманово

ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА

1. Срѓан Станковиќ – Претседател на Комисија, ШК Фишер Куманово
2. Бајрам Спаију – ШК Струга, Струга
3. Неџмедин Садики – ШК Теута, Куманово

КОМИСИЈА ЗА ИЗДАВАЧКА ДЕЈНОСТ И ОДНОС СО МЕДИУМИ

1. Душан Стефановски ФМ – Претседател на Комисија, ШК Гостивар, Гостивар
2. Бојана Бејатовиќ ФА – ШК БМ Кисела Вода, Скопје
3. Флориан Несими – ШК Шкендија, Тетово
4. Ненад Баткоски – ШК Карпош, Скопје
5. Љубомир Хаџи Манев ШК Карпош, Скопје

КОМИСИЈА ЗА РАНГИРАЊЕ НА КЛУБОВИ И АКТИВНИ СПОРТИСТИ ( АМС )

1. Тони Кироски ИМ, ИА – Претседател на Комисија, Прилеп
2. Зоран Стојчевски ФМ, ИО, ФТ – ШК Гамбит АССЕКО СЕЕ, Скопје
3. Агим Шемшиу ИА, ФТ – ШК Куманово 1, Куманово

НАДЗОРЕН ОДБОР

1. Горан Главинац – Претседател на Комисија, ШК Карпош, Скопје
2. Ѓорѓи Миновски – МШК Центар, Скопје
3. Даниел Анѓеловски – ШК Крива Паланка, Крива Паланка

Вести

Државни првенства за млади и девојчиња 2024
Од 23-29 јули 2024 г. во хотел Сирус во Струмица во организација на ШФМ се одржаа државните јуниорски првенства за млади и девојчиња во сите категории за 2024 г. По категории првите три места ги освојиа следниве шахисти: Млади: До 8 години: 1.    Бурнс Џошуа Бенџамин     ...
Read More
100 Години FIDE
100 години постоење на Светската шаховска федерација – FIDE На 15.06.2024 во Градскиот парк со поддршка од УНИБанка ШФМ организираше голем шаховски хепенинг „100 години Шах – вистинскиот потег е со Уни Банка“ со што ја одбележавме сто годишнината од формирањето на Светската Шаховска...
Read More
Одлуки на Управен Одбор донесени на трета седница во 2024 г.
Одлуки донесени на третата седница на управен одбор одржана на 19.05.2024 год. може да ги видите тука.
Read More
Квалификации за втора лига мажи за 2024 г.
Во три натпреварувачки денови 20,21 април и 19 мај во хотелот Континетал во Скопје беа одржани овогодишните квалификации за втора лига шах во машка конкуренција. Подемот во шахот продолжува, па така оваа година во квалификациите настапија дури 18 екипи. Турнирот се играше во 6 кола по швајцарски систем...
Read More

ШФМ на Facebook:

European Individual Chess Championship

WCCC Ohrid: 01.09-08.09.2018

European rapid and blitz championship

Проблем на денот