Skip to content

Натпреварувања

Последни објави

Квалификации за Втора Лига мажи 2024 г.
На барање на поголем дел од клубовите УО на ШФМ одлучи да го одложи почетокот на квалификациите за Втората лига -мажи. Новите датуми за одржување се 20 и 21 април, како и 19 мај 2024г. Дополнително ќе се достават сите информации до клубовите учесници.
Читај повеќе
Екипно Европско Првенство во Шах, Будва - 2023 година
На екипното европско првенство во шах кое се одржа во Будва, Црна Гора во период од 11 до 20 ноември, Македонија беше претставена со две репрезентации. По одиграните девет кола машката репрезентација беше пласирана на 34-тото место, што е за две места подолу од стартниот ранг, додека женската репрезентација...
Читај повеќе
Младински екипни првенства за 2023 г.
ШФМ ќе ги организира младинските екипни првенства за 2023 година на 25 и 26 ноември и 2 и 3 декември во ПОУ Јахја Кемал Скопје. Екипите ќе бидат поделени во возрасни категории до 8, 10, 12, 14, 16, и 18 години.Право да пријават екипа(и) имаат сите регистрирани екипи во ШФМ како и останати спортски здруженија...
Читај повеќе
Информација за сите турнири одржани во Република Северна Македонија во текот на 2019 година
Извештај за официјални државни Првенства на  во сите категории за 2019 година Извештај за официјални меѓународни натпревари на кои учествувале претставници од ШФМ за 2019 година Извештај за други турнири одржани во 2019 година
Читај повеќе
Поединечно затворено првенство на Северна Македонија, 20-28 мај во Скопје
Учествуваат 10 шахисти кои ќе играат по Бергеров систем (секој со секого). Се игра во хотел Континентал во Скопје. Резултатите може да се следат на http://chess-results.com/tnr439859.aspx?lan=1
Читај повеќе
Квалификации за Екипното првенство на Северна Македонија за 2019 година
Во квалификациите за Екипното првенство на Македонија за 2019 година учествуваат 8 (осум) екипи. Резултати од 4 (четири) одиграни кола и моментна табела. Резултати од Квалификации за ЕП 2019 Табела по 4-то коло,КЕП 2019
Читај повеќе
43.Шаховска Олимпијада во Батуми, 24.09.-05.10.2018
Двоен триумф на репрезентациите на Кина Македонија во машка конкуренција го освои 48-мото, а во конкуренција на жени 70-тото место. Репрезентацијата на Македонија, мажи, како 43-то рангирана пред стартот одигра 4 натпревари со репрезентации послабо рангирани од себе и забележа исто толку убедливи победи.Во...
Читај повеќе
Септември - Одржани турнири во 2018
септември-Одржани турнири во 2018
Читај повеќе
“Chess is the gymnasium of the mind.”
Blaise Pascal