Рангирање на клубови за ваучер систем 2022

рбр КЛУБ 1 2 3 4 5 6 7 8 СУМА РАНК
1 ШК АЛКАЛОИД 10 25 50 40 50 35 10 35 255 1
2 ШК ГАМБИТ АССЕКО СЕЕ 10 30 50 30 40 35 10 20 225 2
3 МШК ЦЕНТАР 10 10 50 40 50 35 10 10 215 3
4 ШК КУМАНОВО 10 20 35 40 50 35 10 5 205 4
5 ШК ПРИЛЕП 10 20 35 40 40 35 10 0 190 5
6 ШК ГОСТИВАР 6 10 5 30 30 35 10 0 126 6
7 ШК КАРПОШ 4 10 20 0 0 50 5 0 89 7
8 ШК БМ КИСЕЛА ВОДА 10 5 20 0 0 20 5 5 65 8
9 ШК АНПАСАН СЕШ 8 10 5 0 0 35 5 0 63 9
10 ГШК НЕГОТИНО 4 5 5 0 0 35 5 0 54 10
11 ШК СТЕВО ПАТАКО 4 10 20 0 0 0 5 0 39 11
12 ШК СТРУГА 8 15 5 0 0 0 5 0 33 12
13 ШК ФИШЕР 10 0 5 0 0 0 5 0 20 13
14 ШК ЛАСКЕР 4 5 5 0 0 0 5 0 19 14
15 ШК ТЕУТА 8 0 5 0 0 0 5 0 18 15
16 ШКЕНДИЈА 4 0 5 0 0 0 5 0 14 16
1 Шаховски Сојуз на Град Скопје 10 35 50 40 50 35 10 35 265 1
рбр Активни Спортисти 1 2 3 4 СУМА РАНК
1 Никола Николовски – ИМ 10 10 40 20 80 1
2 Емил Ристески – ФМ 10 10 40 20 80 2
3 Моника Стојковска – ВФМ 10 10 35 20 75 3
4 Тони Лазов – ИМ 10 10 30 20 70 4
5 Бојана Бејатовиќ 10 10 10 20 50 5
6 Филип Михов 6 10 10 20 46 6
рбр Шаховска Федерација на Македонија 1 2 3 4 5 6 7 8 СУМА РАНК
1 Шаховска Федерација на Македонија 30 20 50 10 30 25 40 50 255 1

Филип Панчевски првак на Македонија за 2018 година

За затвореното првенство на Македонија за 2019 година, покрај победникот се пласираа и Звонко Станојоски, Никола Николовски, Љубиша Андоновски, Емил Ристески (14 годишен) и Орце Данчевски.
Партии и детали за турнирот на http://chess-results.com/tnr397410.aspx?lan=1
Конечен пласман и листи на наградени:

European Rapid & Blitz Chess Championship – Skopje 2018

Од 6ти до 9ти декември во Скопје се одржа Европското првенство во брз и забрзан шах (European Rapid & Blitz Chess Championship).

На следниот линк може да ги погледнете резултатите од првенството.

https://eirbcc2018.com.mk/awards/

 

Партиите може да ги видите на следните PGN документи:

European Blitz Chess Championship 2018

European Rapid Chess Championship 2018