Skip to content

Календар

 

р.б.КАЛЕНДАР НА ШФМ за 2024 годинакатегоријатиптемпотерминместо
1Европско женско поединечно првенство во рапид и блицсениорипоед.Р,Б11.01-15.01Монте Карло, Монако
2Штајницсениорипоед.Р21.01 Битола
3Штип ОПЕН 2024сениорипоед.Р28.01 Штип
4Преоден рок и регистрација на клубовите 
   февруари 
5Трет рапид турнир Езерски Бисер 2024сениорипоед.Р04.02 Охрид
6МАТ – 2024 Прилепсениорипоед.Р18.02 Прилеп
7Поединечно првенство во рапид и блицсениорипоед.Р10.02-11.02Скопје
8Опен Алкалоидсениорипоед.Р10.03Скопје
9Карпош 2024сениорипоед. Р24.03Скопје
10Наум Наумовски Борчедо 18 годинипоед.С30.04-31.04Скопје 
11Квалификации за втора лига мажисениориекипноС06.04-07.04
20.04-21.04
Скопје 
12Младински екипни првенства на Македонијаод 8-18 годиниекипноС13.04-14.04
27.04-28.04
Скопје
13Европско Женско поединечно првенствосениорипоед.С18.04-30.04Родос,Грција
14Првенство на Македонија за женисениорипоед.С11.05-18.05Скопје
15Првенство на Македонијасениорипоед.С11.05-18.05Скопје
16Езерска кралица – Пролетен шаховски фестивалдо 18поед.Раприл/мајСтруга
17Tetova shampionсениорипоед.РмајТетово
18Europian Senior Team chess championatсениориекипноС06.05-16.05Словенија 
19Опен Гостиварсениорипоед.РмајГостивар 
20Квалитетдо 18 годинипоед.С23.05-26.05Скопје
21Европско школско поединечно првенстводо 18 годиниекипноС30.05-08.06Ирска
22Државно првенство на Македонија за младиод 8-18 годинипоед.С22.06-28.06Охрид
23Европско младинско првенстводо 18 годинипоед.С20.06-28.06Родос,Грција
24Визиони М – Тетовосениорипоед.Р22.06 Тетово
25Втора лига на Македонијамажи,жениекипноС06.07-13.07Охрид 
26Европско поединечно првенствосениорипоед.С30.06-13.07Херцег Нови 
27Прва лига на Македонијамажи,женипоед.С01.08-10.08Охрид
28Европско младинско првенстводо 18 годинипоед.Р,Б15.08-20.08Чешка
29Державинсениорипоед.РСептемвриБитола
30Европско аматерско првенствосениорипоед.С24.08-01.09 
31Европско младинско првенстводо 18 годинипоед.С24.08-01.09Чешка 
32Преоден рок и регистрација на клубовите   септември 
33Балканско првенстводо 18 годинипоед.С,Р,Б  

34 Мемоирјален турнир “Венци Попов” сениори поед. Р 25.08 Гевгелија
35 45-та Шаховска Олимпијада мажи,жени екипно С 10.09-23.09 Унгарија
36 Панче Шарламанов сениори поед. Р септември Струмица
37 Опен Тетово 
сениори поед.  С  септември Тетово 
38 Балканско првенство до 18 години поед. С

39 Светско младинско првенство од 14-18 години поед. С  
40 Светско младинско првенство од 8 – 12 години поед. С

41 Езерска Кралица летен шаховски фестивал до 18 години поед. С септември/август Струга
42 ЕККК 2024 сениори екипно  С 19.10-27.10 Србија
43 Опен Прилеп сениори поед. Р Октомври Прилеп 
44 Европско сениорско првенство сениори поед С 18.10-29.10 Италија
45 Опен Куманово сениори поед. Б октомври Куманово 
46 Опен Скопје сениори поед. С 29.11-05.12 Скопје
47 Европско првенство во рапид и блиц  сениори  поед.  Р,Б  06.12-11.12  Скопје 
48
Езерска Кралица до 18 години поед. Р декември Струга