Претседателот на ШФМ е избран за претседател на Натпреварувачката комисија на Европската шаховска унија (ЕЦУ) , повеќе за оваа вест во следниот линк на „Нова Македонија“:

https://www.novamakedonija.com.mk/sport/%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80/

Recommended Posts